Reizigersadvies

Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding.
Wij helpen u graag zodat uw vakantie nog soepeler verloopt.
We geven u tips voor een goede voorbereiding op een gezonde vakantie, maar vertellen u ook graag wat u kunt doen om tijdens de vakantie niet ziek te worden.

icoon-omlaag-geel

De voorbereiding

Nederland is een land met betrekkelijk weinig gezondheidsrisico’s. Nederlanders vertrekken vanuit hier naar landen waar hygiëne lang niet altijd vanzelfsprekend is. Met een goede voorbereiding en een beetje voorzichtigheid ter plaatse vergroot u de kans dat u ook weer gezond terugkeert van uw reis.

Vaccinaties checken
Loop van tevoren na welke vaccinaties voor het land van uw bestemming aanbevolen worden. Of laat onze gespecialiseerde huisarts u hierin adviseren met een advies op maat. Neem contact op met onze doktersassistentes voor een afspraak met de huisarts. Belangrijk is dat u ons in een vroeg stadium laat weten waar u naartoe gaat en wat u daar gaat doen. Sommige vaccinaties moeten we namelijk al 8 weken van tevoren toedienen.

Download voor meer informatie onze folder over reisadvies.

U kunt ons reisformulier hier downloaden en thuis rustig invullen. Vervolgens levert u het formulier bij de doktersassistente in en maakt u meteen een afspraak. Een week nadat wij het formulier hebben ontvangen, is uw persoonlijke reisadvies klaar. Tijdens de afspraak leggen wij u uit waar u allemaal op moet letten. Onze huisartsen zijn LCR-gecertificeerd. Dit betekent dat u bij veel zorgverzekeraars in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van wel 80 tot 100 procent van de kosten. Sla uw verzekering erop na of dit onder de dekking valt.

Wat moet u inleveren?
– reisformulier;
– zo gauw dit mogelijk is, een kaart met de af te leggen routes.

Heeft u vaccinaties gehad?
Dan krijgt u een geel vaccinatieboekje, genaamd ‘International Certificate of Vaccination’. Bewaar dit tijdens uw vakantie goed bij uw paspoort als bewijs.
Maak een kopie van uw paspoort of bewaar een scan in uw mailbox!

Eet bewust en veilig
Veel eten in warmere landen wordt niet altijd even veilig bereid. Neem daarom geen risico en eet alleen fruit dat uzelf heeft gewassen en geschild. Heeft u vaak last van een jetlag of misselijkheid? Onze diëtisten adviseren u graag over een gebalanceerde voeding die uw maag ontziet.

Vragen?

Neem contact met ons op

Wat neemt u mee?

Als u op reis gaat, neemt u reisdocumenten mee, zoals een identiteitsbewijs of een paspoort. Als u medicijnen gebruikt, is het ook verstandig om een medisch paspoort aan te vragen.

Onze apotheek adviseert u hierin en kan uw medisch paspoort – als u dit wenst – meteen voor u in orde maken.

De reis

U kent vast de bekende adviezen voor het maken van verre reizen: onderbreek een autorit iedere twee uur om even te bewegen. Zorg dat u ontspannen op reis gaat. Let op uw houding tijdens de reis.

Bij langdurige vluchten zit u de hele tijd op dezelfde stoel met beperkte beenruimte. Hoe gaat u hiermee om? Als u een goed houdingsadvies wilt, neem dan contact op met onze fysiotherapeuten.

Het verblijf

Een vakantie kan anders uitpakken dan u in gedachten had. Flinke diarree, hoogteziekte, uitgebreide schaafwonden vanwege een val met de huurscooter, het kan allemaal zomaar gebeuren. Onze huisarts die gespecialiseerd is in reisadviezen, helpt u graag bij het samenstellen van een verantwoorde reisapotheek.

Weer thuis

Normaal gesproken pakt u, na uw vakantie, heerlijk uitgerust de draad in Nederland weer op. Heeft u koorts na een reis in de tropen? Neem dan contact op met uw huisarts. Heeft u rugklachten na een lange terugreis? Die zijn normaal gesproken in zes weken weer over. Als de rugklachten langer aanhouden, adviseren wij u om contact op te nemen met onze fysiotherapeut.

Heeft u andere klachten overgehouden aan uw reis, maak een afspraak met uw huisarts.

Medewerkers

Meer lezen over ziekte op reis?

Ik ben op zoek naar

Skip to content