“Een gezonde geest in een gezond lichaam”

Een bekende spreuk die we allemaal wel eens gehoord hebben, zo vanzelfsprekend dat we er eigenlijk niet eens bij stilstaan hoe belangrijk het is. Steeds vaker staan we bloot stress. Dat kan leiden tot moeheid en chronische klachten waarmee ons lichaam ons iets probeert duidelijk te maken. Helaas is het niet altijd even makkelijk om hieraan gehoor te geven.

We helpen u dan ook graag met handige tips, uitleg en een uitgekiend zorgaanbod!

icoon-omlaag-geel

Rookverslaving

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek of mentaal van een stof of gewoonte afhankelijk is. Bij ernstige verslaving is het gedrag van de persoon voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel.

Als het lichaam deze stof of gewoonte moet loslaten, kunnen ernstige ontwenningsverschijnselen optreden.

Roken
Door niet te roken helpt u eraan mee te voorkomen dat de vaatwanden van uw bloedvaten beschadigen en vernauwen. Het gevolg hiervan is dat bepaalde organen te weinig zuurstof krijgen. De kans op hart- en vaatziekten is bij rokers tweemaal zo groot als bij niet-rokers. Bovendien is roken de belangrijkste oorzaak van chronische longaandoeningen. Meer informatie

Wat kunnen wij voor u doen?
Het gebrek aan nicotine laat vaak een futloos gevoel achter. Onze diëtisten helpen uw voedingspatroon op maat aan te passen, zodat u weer aan een fit rookvrij leven kunt beginnen. Maak een afspraak met de diëtist.

Het is ook mogelijk om een stoppen-met-roken-programma te volgen bij onze praktijkondersteuner. Die begeleidt u persoonlijk bij het stoppen met roken. Bel voor meer informatie naar de doktersassistente.

Naast ons stoppen-met-roken-programma kunt u bij onze apotheek terecht voor nicotinepleisters.

Vragen?

Neem contact met ons op

Voldoende beweging

Door elke dag een half uur intensief te bewegen houdt u uw conditie en lichaamsgewicht onder controle. Beweging is gunstig voor de bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw bloed.

Het geeft u een fitter gevoel. U bent blijvend minder snel moe.

Wat kunnen wij voor u doen?
Lukt het u niet altijd even makkelijk in beweging te komen, of bent u gewoon op zoek naar wat gezelschap? Loop dan gezellig mee met onze wandelgroep onder begeleiding van een fysiotherapeut! Schrijf uzelf direct in of bel voor meer informatie naar 035 5258070. Als u bij een van onze huisartsen staat ingeschreven, ontvangt u een korting van 50% op de kosten van de wandelgroep.

Wilt u graag afvallen, maar heeft u geen succes ondanks al uw inspanningen? Onze diëtiste kan een speciaal dieet voor u samenstellen met een advies op maat! Bel meteen voor een afspraak.

Voorkom stress

Wie ontspannen leeft, is minder vaak ziek en heeft doorgaans meer energie dan iemand die een gejaagd leven leidt.

Een ontspannen leefstijl is gunstig voor de bloeddruk. Bovendien zoekt iemand die voortdurend aan spanningen blootstaat, eerder zijn toevlucht in meer roken, minder bewegen en extra eten.

Voldoende beweging is een uitstekende methode om stress te verminderen.

Wilt u deskundige ondersteuning bij het verminderen van uw stress? Neem dan contact op met de centrumassistente voor het maken van een afspraak bij de huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen bij onze haptonoom over de mogelijkheden voor een behandeling.

Medewerkers

Meer lezen over gezonde levensstijl?

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud