Afspraak maken

Neem voor het maken van een (eerste) afspraak contact met ons op via 035-5262800 of mail naar dietisten@wgchuizen.nl.

U kunt ook direct online een afspraak inplannen:

  • Wilt u een eerste afspraak maken? Klik dan hier.
  • Bent u al bekend bij de diëtist en heeft zij u toegang gegeven tot de online agenda? Klik dan hier.

Wij doen ons best om de wachttijd zo kort mogelijk te houden, echter door personele problemen loopt helaas de wachttijd bij de afdeling Diëtetiek op. Samen met de drukte en volle agenda’s hebben we maar beperkt mogelijkheden om nieuwe patiënten aan te nemen. Ook betekent het dat u waarschijnlijk wat langer moet wachten voor we een vervolgconsult kunnen inplannen.

Voor spoedsituaties kunt u natuurlijk altijd contact opnemen. We doen ons uiterste best om iedereen de zorg te kunnen bieden die nodig is!

Aanmelden

Uw (huis)arts of praktijkondersteuner kan u verwijzen naar de diëtist. Misschien heeft uw huisarts of praktijkondersteuner een naam genoemd. Daar kunt u naartoe, natuurlijk, maar u mag ook een andere diëtist kiezen. Daar bent u vrij in. Vaak is een verwijsbrief van uw huisarts nodig om de behandeling vergoed te krijgen. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Soms kunt u ook zonder een verwijsbrief bij ons terecht. Wilt u weten hoe dat zit? Hier staat meer informatie.

Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met ons op. Dit zijn onze contactgegevens. Ook uw (huis)arts of praktijkondersteuner binnen de ketenzorg of daarbuiten kan u aanmelden. In dat geval zal onze secretaresse telefonisch contact met u opnemen. 

Voor uw aanmelding hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • voornaam/roepnaam, voorletters en achternaam
  • geboortedatum
  • BSN en zorgverzekeringnummer
  • adres
  • telefoonnummer en e-mailadres
  • behandeldoel
  • eventueel andere medische gegevens

Verwijsbrief

Soms is een verwijsbrief nodig om een vergoeding voor uw behandeling te ontvangen. Dit hang af van uw zorgverzekering. Voor ons is het sowieso fijn een verwijsbrief te ontvangen. Medische gegevens die uw (huis)arts op deze verwijsbrief zet, kunnen voor onze behandeling waardevol zijn.

Voor uw huisarts is het waardevol te weten dat u een behandeling start bij een diëtist. Met de verwijsbrief is het contact gelegd tussen uw verwijzer en behandelaar. 

Ook als u zonder verwijsbrief komt, kunnen we natuurlijk overleggen met uw huisarts. Dit gebeurt altijd in goed overleg en alleen met uw instemming. 

Geef uw voorkeuren aan voor de manier waarop uw behandelaar en uw arts met elkaar communiceren. Tip van de diëtisten

Directe Toegankelijkheid

Sinds 2011 kennen we de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Dit betekent dat u ook zonder verwijsbrief naar de diëtist kunt. Er zijn enkele verzekeraars die geen consulten vergoeden als u zonder verwijzing naar de diëtist gaat. Raadpleeg daarom uw polis of een verwijzing noodzakelijk is. 

Als u rechtstreeks naar de diëtist gaat – dus zonder een verwijsbrief van uw arts – dan voeren we eerst een screening uit. Tijdens het eerste gesprek bepalen we dan of u met uw klachten en uw hulpvraag bij ons wel aan het juiste adres bent. Het hangt van diverse factoren af of we een behandeling kunnen starten. Natuurlijk hangt dit in de eerste plaats af van de klacht zelf. Maar misschien heeft u ook andere klachten of aandoeningen die van invloed zijn op de behandeling. Als er twijfels zijn, adviseert de diëtist u contact op te nemen met uw arts. Ook kan de diëtist dit, in overleg met u, zelf met uw huisarts bespreken.

Als dit wenselijk is, informeert de diëtist met uw toestemming uw (huis)arts over de start van de behandeling. Ook kunnen we (tussentijds) rapporteren. Als overleg nodig is, doen we dit alleen met uw toestemming.

Verhindering

‘No-show’ tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder tijdig bericht niet op de afspraak bij de diëtiste komen. In de tijd die voor u gereserveerd stond had de diëtiste ook iemand anders kunnen helpen. Nu zijn er geen werkzaamheden voor de geplande tijd en ook geen inkomsten.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan tenminste 24 uur voor de tijd van uw afspraak. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Dit geldt ook voor afspraken die u maakt via de website. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief

Als u niet komt opdagen tijdens een voor u gemaakte afspraak zonder dat u ons dit op tijd heeft doorgegeven, dan zijn wij genoodzaakt u hiervoor kosten in rekening te brengen. U ontvangt dan een factuur. De tarieven van no-show zijn 70 euro voor een intake gesprek en 35 euro voor een vervolgconsult

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Wilt u online een afspraak maken bij de diëtist?

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud