Reizigersadvies

Wordt aan gewerkt, wij geven op dit moment geen reizigersadvies.

icoon-omlaag-geel

De voorbereiding

Vragen?

Neem contact met ons op

Wat neemt u mee?

Als u op reis gaat, neemt u reisdocumenten mee, zoals een identiteitsbewijs of een paspoort. Als u medicijnen gebruikt, is het ook verstandig om een medisch paspoort aan te vragen.

Onze apotheek adviseert u hierin en kan uw medisch paspoort – als u dit wenst – meteen voor u in orde maken.

De reis

U kent vast de bekende adviezen voor het maken van verre reizen: onderbreek een autorit iedere twee uur om even te bewegen. Zorg dat u ontspannen op reis gaat. Let op uw houding tijdens de reis.

Bij langdurige vluchten zit u de hele tijd op dezelfde stoel met beperkte beenruimte. Hoe gaat u hiermee om? Als u een goed houdingsadvies wilt, neem dan contact op met onze fysiotherapeuten.

Het verblijf

Een vakantie kan anders uitpakken dan u in gedachten had. Flinke diarree, hoogteziekte, uitgebreide schaafwonden vanwege een val met de huurscooter, het kan allemaal zomaar gebeuren. Onze huisarts die gespecialiseerd is in reisadviezen, helpt u graag bij het samenstellen van een verantwoorde reisapotheek.

Weer thuis

Normaal gesproken pakt u, na uw vakantie, heerlijk uitgerust de draad in Nederland weer op. Heeft u koorts na een reis in de tropen? Neem dan contact op met uw huisarts. Heeft u rugklachten na een lange terugreis? Die zijn normaal gesproken in zes weken weer over. Als de rugklachten langer aanhouden, adviseren wij u om contact op te nemen met onze fysiotherapeut.

Heeft u andere klachten overgehouden aan uw reis, maak een afspraak met uw huisarts.

Medewerkers

Meer lezen over ziekte op reis?

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud