huisartsen-bm-bert-pothast

Bert Pothast

Huisarts

Ik ben geboren in 1956 en opgegroeid in het oosten van het land. Mijn opleiding tot huisarts volgde ik in Nijmegen en voltooide ik in 1991.  Min of meer door toeval ben ik destijds met mijn gezin in Huizen beland, waar ik nu al meer dan 20 jaar met plezier woon. Huisartsgeneeskunde is een prachtig vak, dat ik graag nog lang uitoefen. Vooral de variatie aan problemen waarmee mensen bij je komen, maakt mijn vak leuk.

Speciale interesse heb ik in cardiologie, kleine chirurgische ingrepen, ouderengeneeskunde, kindergeneeskunde, zorg voor mensen met een beperking en gecompliceerde problemen waarbij zowel lichamelijke als psychische problemen een rol spelen.  Ook ben ik geïnteresseerd in moderne communicatievormen binnen de huisartsenpraktijk. Consulten via internet (E-consulten) zijn daar een mooi voorbeeld van.

De moderne geneeskunde biedt steeds meer mogelijkheden. Onze medische kennis neemt toe en de techniek stelt ons in staat afwijkingen in het menselijk lichaam steeds beter in beeld te brengen en te behandelen. Er is steeds meer keuze in behandelmogelijkheden.  Bovendien is op internet alle mogelijke betrouwbare en niet-betrouwbare medische informatie vinden. Misschien wel de belangrijkste taak voor de huisarts is om mensen te helpen hierin hun weg te vinden.

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud