Revalidatie na corona

Wanneer je corona hebt gehad, kan dat een flinke aanslag op je lichaam zijn, zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Het is belangrijk om na het herstel van het virus snel te starten met de revalidatie.

Inmiddels is bekend dat ex-corona patiënten lang aanhoudende klachten kunnen vertonen zoals vermoeidheid, kortademigheid, benauwdheid, spierpijn, een lage inspanningstolerantie, hoofdpijn en cognitieve klachten (geheugen en concentratie).

Hoe om te gaan met deze gevolgen van het coronavirus? De fysiotherapeut kan helpen om samen met jou deze klachten te verminderen door middel van hulp, advies en begeleiding.  Op een rustige eigen tempo word je geholpen om je spieren en conditie op te bouwen en je vermoeidheid te verminderen.

De fysiotherapeuten van WGC Huizen hebben een gespecialiseerde corona opleiding van het Chronisch Zorgnet gevolgd en hebben ervaring met longrevalidatie en psychosomatische klachten. Soms is het nodig dat de fysiotherapeut andere disciplines inschakelt. Wij werken samen met een diëtist, ergotherapeut en praktijkondersteuner GGZ.

Revalidatie na corona is tijdelijk door de overheid opgenomen in de basisverzekering. Voor fysiotherapie geldt dat er 50 behandelingen vergoed worden. Er gelden wel specifieke voorwaarden.

U kunt uiteraard ook op de site van uw eigen zorgverzekeraar kijken of even bellen.

Wilt u een afspraak maken voor revalidatie na corona?

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud